ASIGURARE GARANTIE

LICITATII CONTRACTUALE


Telefon: 0751.913.325
Asigurare Garantii contractuale licitatii logo
Newsletter imag mica.pptx Logo Logo Avocatul Tau Romanian Shipping Logo Final 1x2sportbets topstores
Trimite oferta pe care o ai si noi iti garantam ca iti gasim o oferta cu -10% mai buna!
Practic noi cautam oferte la peste 300 de brokeri din Romania pana gasim oferta cea mai buna pentru ca tu sa platesti mai putin.
FARA GARANTII (BO/CEC)*
FARA ANALIZA FINANCIARA**
EMITERE IMEDIATA***
* Fara Garantii (BO/CEC) pentru valori ale garantii sub 200.000 lei
** Fara Analiza Financiara pentru valori ale garantiei sub 500.000 lei
*** Emitere Imediata in anumite conditii
Despre Asigurari Garantii de Plata
ASIGURARE GARANTIE LICITATIIAsigurari Garantii Participare LicitatieAsigurari Garantii Buna ExecutieAsigurari Garantii IntretinereAsigurari Garantii Returnare AvansAsigurari Garantii Retineri MonetareAsigurari Garantii de PlataAlte GarantiiThe Light GroupContact
ASIGURARI DE GARANTII DE PLATA
> Asigurarile de garantii de plata reprezinta angajamentul asiguratorului de a plati beneficiarului suma solicitata in cazul in care cumparatorul nu-si indeplineste sau isi indeplineste defectuos obligatia de plata stabilita prin contract, suma reprezentand contravaloarea marfurilor sau a serviciilor primite.

> Asigurarea de garantii contractuale - Protectie pentru dezvoltarea afacerii

> De ce sa alegi asigurarea de garantii contractuale?
 • O alternativa la scrisoarea de garantie bancara
 • Cresterea lichiditatilor ca urmare a deblocarii sumelor retinute din facturi de catre beneficiari
 • Deblocarea garantiilor mobiliare, imobiliare si/sau banesti constituite in favoarea bancilor in contul scrisorilor de garantie bancara.

> Principalele acoperiri ale asigurarii de garantii contractuale 
 • Acoperirea riscurilor din neexecutarea/executarea necorespunzatoare a obligatiilor contractuale
 • Acoperirea pierderilor provocate beneficiarilor pe care nu le poti acoperi la data solicitarii platii
 • Costuri totale mai mici
 • Progresul afacerilor necesita stabilitate financiara si garantia ca investitiile sunt in siguranta, indiferent de factorii externi ce le pot influenta negativ
 • Pentru a te proteja in astfel de situatii neplacute este necesar sa fii asigurat
 • Asigurarea de garantii contractuale iti ofera protectie financiara si suport pentru dezvoltarea afacerii tale

> Intrebari frecvente

1.    Care sunt avantajele unei asigurari de garantii?
Asigurarile de garantii nu afecteaza in niciun fel capitalul de lucru sau facilitatile de imprumut ale companiilor asigurate. Spre deosebire de acestea, garantiile emise de catre banci sunt intotdeauna contragarantate cu depozite colaterale, garantii materiale, cesiune de creante sau sunt incluse in facilitatile de creditare ale companiei solicitante, ceea ce inseamna bani blocati.
De asemenea, toti banii blocati sunt si garantiile constituite sub forma retinerilor din valoarea lucrarilor executate. Garantiile asigurative sunt o alternativa viabila la garantiile constituite prin blocarea de bani sau blocarea de contragarantii materiale (gajuri/ ipoteci) care ar putea fi utilizate pentru obtinerea de surse de finantare suplimentare. 

2.    Care sunt conditiile de emitere?
 • bonitatea / solvabilitatea societatii comerciale garantate capacitatea societatii comerciale de buna executie a contractului pentru care solicita garantia/bond-ul. Alternativa la garantiile bancare, garantiile de plata sunt echivalente cu angajamentele de plata bancare. De aceea, emiterea garantiilor se face in urma unei analize echivalente cu analiza riscului de creditare (analiza situatiei economico-financiare a societatii comerciale solicitante, a conditiilor de executare a contractului de baza pentru care se solicita garantia si a contragarantiilor propuse a fi constituite companiei de asigurari), in conditii de riscuri minime. Daca in urma analizei de risc rezulta ca sunt intrunite conditiile de emitere a garantiei/ garantiilor solicitate, se vor negocia conditiile de pret si contragarantare. Cotele de prima aplicabile variaza in functie de tipul garantiei, perioada de garantare, solvabilitatea/bonitatea clientului garantat, riscul afacerii si tipul/marimea/calitatea contragarantiilor (garantiile colaterale constituite de client).

Avantajele Asigurarii de Garantie de Plata
 • garantia oferita beneficiarului ca plata va fi efectuata conform conditiilor contractuala
 • posibilitatea garantarii imprumuturilor bancare
 • neafectarea capitalului de lucru, prin neconstituirea de cash colateral
 • o crestere a reputatiei asiguratului in raport cu beneficiarii